Imaginează-ți un personaj. Să zicem că numele lui este Mihai. Mihai este un freelancer, și-a deschis propria firmă și în fiecare zi are noi provocări din partea unor noi clienți. Deoarece Mihai a lucrat de acasă mult timp, el a decis să ”migreze” într-o cafenea (cine nu ar fi tentat să bea multe cafele bune și să cunoască oameni noi?)
Dimineața, Mihai pleacă spre cafeneaua lui preferată cu laptopul în rucsac. Odată ajuns, i-ar fi plăcut mult să se așeze în colțul intim și foarte ”cozy”, însă acesta era deja ocupat, iar unicul loc disponibil a rămas cel de lângă ușă (cu siguranță, această zi nu se numără printre preferatele lui Mihai). Și-a comandat cafeaua și a deschis mail-ul, unde îl aștepta un mesaj de la un client important care vrea să organizeze urgent un call (dacă acest lucru era deja planificat, atunci probabil Mihai ar fi rămas totuși acasă). Și-a sunat clientul, însă între timp au intrat câțiva studenți zgomotoși, situație destul de deranjantă pentru cei doi interlocutori.
După 5 ore care au zburat cu o viteză inimaginabilă și 5 cafele, care l-au costat pe Mihai aproximativ 55 de lei, personajul nostru a plecat acasă un pic supărăt. De ce era mai bine să aleagă un birou la coworking în locul cafenelei?
Spațiile de coworking asigură protecția bunurilor tale
Unul dintre beneficiile majore pe care le asigură un spațiu de lucru este protecția și siguranța bunurilor tale.
Cu siguranță nu îți dorești ca lucrurile tale să fie mutate sau furate atunci când faci o pauză de țigară sau ai nevoie să mergi la baie. Cafenelele sunt vizitate de toate tipurile de oameni. Copii care vor doar să se joace, o persoană mai puțin îndemănatică varsă ceva peste laptopul tău sau cineva se împiedică și îți strică lucrurile.
Spațiile de coworking îți oferă această siguranță pentru păstrarea lucrurilor personale. Spre deosebire de cafenele, oricine intră într-un spațiu de lucru este ”de-al casei”.
Spațiile de coworking sunt mult mai rentabile decât cafenelele
Spațiile de coworking sunt cele mai ieftine opțiuni pentru un spațiu de lucru, având în vedere facilitățile.
La prima vedere, ar putea părea că acele cafenele sunt mult mai ieftine decât spațiile de coworking, dar dacă luăm în considerare facilitățile pe care le oferă aceste spații, cele din urmă depășesc cu mult cafenelele.
Spațiile de coworking sunt lipsite de distrageri
Spațiile de coworking sunt ocupate de oameni care sunt fie freelanceri, fie angajați ai unor organizații mici sau mari.
Toți cei prezenți într-un spațiu de coworking sunt acolo pentru că iau munca în serios (când e de muncă, se muncește, când e vorba de distracție – ne distrăm împreună).
În schimb, cafenelele sunt frecventate de oameni care își petrec timpul liber. Savurează o ceașcă de cafea, fac cunoștință cu noi prieteni sau își petrec timpul cu cei pe care îi au deja. Cu siguranță nu vor face liniște, doar pentru că ai tu treabă și ai nevoie de concentrare maximă.
Spațiile de coworking oferă un decor potrivit orelor de muncă
Spațiile de lucru sunt proiectate și construite astfel, încât tu să ai confort deplin atunci când vine vorba de muncă. În schimb, cafenelele sunt proiectate și construite cu scopul de a servi cafea și mâncare clienților. Nu sunt concepute pentru a găzdui întâlniri (fără ca cel de la masa de lângă să vă asculte conversația) sau pentru a servi ca înlocuitori ai birourilor. Mobilierul din spațiile de coworking este proiectat pentru a facilita sesiuni intense de brainstorming.
În comparație cu aceasta, mobilierul din cafenele este potrivit pentru clienții care le vizitează pentru o scurtă perioadă de timp.
Spațiile de coworking oferă oportunități de conexiune mult mai bune decât cafenelele
În spațiul de coworking, indivizii cu idei similare din medii și culturi diferite se reunesc pentru a lucra, împărtășind cunoștințe și formând parteneriate.
Unul dintre avantajele unice ale unui spațiu de coworking este conexiunea la internet (o da, știi exact despre ce vorbim!). Nu ai probleme cu internetul, doar pentru că sunt prea mulți utilizatori, și poți forma ușor ”conexiuni” cu clienții tăi în online.
O altă ”conexiune” importantă este cea omenească. Cunoști oameni noi, freelanceri ca tine, care cu siguranță te pot ajuta în viitor, la fel cum poți să-i ajuți și tu (cu un capsator, o foaie, un business, poate mai pasezi un client).
Deci, ce zici? Crezi că Mihai s-ar integra perfect într-un spațiu de coworking?