Regenerare urbană sustenabilă

Un secol de istorie și inovație

De la avioane la tractoare cu prestigiu mondial
Istoria platformei începe în anul 1925 odată cu deschiderea fabricii de avioane. Timp de două decenii produce unele dintre cele mai inovatoare avioane de luptă de la acea vreme printre care I.A.R. 80, utilizat în cel de-al doilea Război Mondial.

Ocupația rusă schimbă radical povestea platformei. În anul 1947, Regia Autonomă I.A.R. se desființează, iar uzina se transformă în Întreprinderea Metalurgică de Stat.

Un an mai târziu, în 1948, Întreprinderea Metalurgică de Stat devine Uzina Tractorul Brașov, iar fabrica de avioane unitate de producție pentru utilaje agricole.

Trecutul industrial intâlnește birourile viitorului

În 2007 uzina este închisă și intră în lichidare, fiind pregătită licitația pentru vânzarea platformei. Societatea imobiliară Flavus Investiții cumpără platforma, în urma unei licitații la care s-au înscris șapte companii și începe astfel reconversia spațiului în campus de afaceri.

În anii următori, vechile clădiri ale fabricii trec printr-un proces amplu de renovare și conversie în spații moderne de birouri clasa A. Arhitectura exterioară este conservată ca formă de respect pentru vechile funcțiuni ale zonei.

În paralel, în anul 2012 Ceetrus (denumit Immochan la aceea vreme), achiziționează platforma și continuă demersurile de regenerare urbană pentru toată zona, integrând funcțiuni mixte pe o suprafață totală de 120 de hectare.

Un parteneriat strategic și o nouă viziune pentru proiect

CEETRUS achiziționează proiectul de birouri și îl integrează în Cartier Coresi

În iulie 2017, Ceetrus (denumit Immochan la acel moment) achiziționează proiectul de birouri și integrează cei 40.000 de metri pătrați GLA în Cartier Coresi, un amplu proiect de regenerare urbană, emblematic pentru noua viziune a companiei. Dezvoltatorii de la Ascenta devin parteneri strategici ai proiectului.

Martie 2019 reprezintă o etapă importantă în proiectul Coresi Business Campus, prin finalizarea construcției clădirii H1, din cadrul fazei trei de dezvoltare. Clădirea H1 are o suprafață de 15.000 de metri pătrați, iar investițiile în construirea acesteia s-au ridicat la valoarea totală de 14 milioane de euro.

După dezvoltarea spațiilor de retail (Coresi Shopping Resort), a clădirilor de apartamente (Coresi Avantgarden) și a spațiilor de birouri, urmează revitalizarea emblematicului Hangar. Definirea de noi funcțiuni relevante pentru comunitatea din Cartier Coresi reprezintă o prioritate pentru CEETRUS.

Close
Close

Felul cum simțim definește stilul cum muncim. Și trăim zi de zi.

Contact us